Am o singură ocazie să fac o primă impresie, nu-i așa? Evident! Așa că îmi place să țin cont de ceea ce transmit, de la prima vedere. Nu atât pentru a impresiona sau epata, cât pentru a arăta ceea ce vreau, cine sunt eu, cât mai bine și cu acuratețe.
Sunt omul culorilor. Îmi place energia la cote maxime, sunt vesel și optimist și asta vreau să eman în jurul meu. E fain să pot comunica prin tot ceea ce fac, iar ce port vine să completeze asta de minune.
Până și (mai ales) într-un interviu reușești să dai de înțeles foarte multe prin ce alegi să porți, indiferent că ești candidat, recrutor sau angajator. Eu zic că ne-am mai relaxat în norme și reguli vestimentare. Mai ales dacă e să ne uităm în spate puțîn, la clasicele reguli din trecut privind ținutele acceptate pentru un interviu sau faimoasele “dacă vrei să faci impresie bună” tips&tricks. Îmi place să cred că hainele vin să complimenteze o atitudine, propria personalitate până la urmă și nu să constituie o uniformă pe care o îmbrăcăm în funcție de un loc sau o ocazie.
Știai că actorii îmbracă anumite piese vestimentare sau accesorii din ținută personajului pe care îl joacă, încă de la primele repetițîi? Practica asta are un motiv întemeiat în spate – asta ii va face să se simtă mai mult ca personajul. Exact la fel cum zilnic, fiecare dintre noi intră în pielea propriului personaj atunci când își alege vestimentația.
E o întreagă poveste aici, comunicarea prin ținută este o artă în sine, nici mai mult nici mai puțîn, o artă stăpânită de comunicatori responsabili de imaginea celor mai puternici oameni în lume și un instrument esențial de comunicare. O parte din totul unitar care compune un om și ce comunică el în lume despre sine. Fie că o fac intenționat sau nu, comunic prin fiecare lucru pe care îl port și, crede-mă, lumea știe să citească.
Nu e vorba de corect sau greșit atunci când îmi aleg ținuta. E doar o chestiune de a fi în ton cu ceea ce vreau să transmit. Fiecare mic detaliu contează. Dacă port un ceas, pot transmite celorlalți că timpul și mai ales punctualitatea sunt importante pentru mine. O cravată poate da senzația de încredere și spirit conservator. Și aici intervine contextul, atât de esențial când ne gândim ținuta. Într-o bancă, accesoriile menționate mai devreme vor transmite încredere clienților. Tot ele vor comunica într-o companie de IT, pe de altă parte, rigiditate și rezistență la schimbare, două atribute indezirabile în domeniul acesta.
Așa că, dincolo de rigori și trenduri, eu rămân fidel personalitățîi mele.
Asta înseamnă că voi continua să îmbin starea de spirit cu locul în care mă aflu și oamenii care mă privesc, cu tonul pe care îl abordez și ideile pe care le expun. Eu, Leo, rămân vibrant, real, autentic și îndrăzneț. Și asta îi va ajuta pe cei din jur să mă cunoască încă din primele momente.